ȘTIAȚI CĂ?!

Știați că?! 

Sticla se descompune în aproximativ un milion de ani, fiind, de departe, cel mai rezistent deșeu produs de umanitate? Cu toate acestea, deșeurile din sticlă se reciclează 100% și pot trece la nesfârșit prin acest proces fără a se pierde din cantitatea sau din puritatea ei. 

De asemenea, reciclarea unui deșeu din sticlă presupune economisirea energiei pentru funcționarea unui bec de 100 watti timp de o oră, iar pentru fiecare tonă de sticlă reciclată, se evită producerea emisiilor de carbon cu efect de seră a circa 315 kg, economisirea a 660 kg de nisip și consumul menajer de apă al unui locuitor pentru 4 zile. 

Mai mult, sticla nu se deteriorează, nu corodează, nu se pătează și nu se decolorează, astfel încât produsele din interiorul unui recipient de sticlă rămân la fel de proaspete ca atunci când au fost îmbuteliate. 

În prezent, un recipient din sticlă este format în proporție de 70% din sticlă reciclată. Iată de ce, la nivel mondial, industria sticlei este estimată la o valoare de 75 de miliarde de dolari. 

Amintim că, produsele din sticlă, precum sticle de bere, de vin, băuturi carbogazoase, precum și alte tipuri de ambalaje din sticlă trebuie să fie curățate înainte de a fi aruncate la coșul de gunoi, astfel încât resturile de alimente sau lichide să nu se răspândească. La fel, trebuie îndepărtare și capacele din plastic sau metal.

Dacă ați început să sortați deșeurile pe care le generați, vă rugăm să nu vă opriți. Continuați să o faceți! Or, colectând separat deșeurile reciclabile și revalorificând-le contribuim împreună la un mediu curat, sănătos și protejat!