ȘTIAȚI CĂ ?

Primăria Chișinău și Î.M. Regia „Autosalubritate” cred în puterea schimbării prin învățare și practică, iar acum, împreună, putem să-i învățăm pe copiii noștri să fie campioni ai sortării și reciclării deșeurilor din sticlă.

De ce este important? Reciclarea deșeurilor din sticlă are un impact semnificativ asupra mediului. Or, reducerea cantității de deșeuri din sticlă și utilizarea eficientă a acestora ajută la protejarea naturii și la menținerea unui mediu sănătos pentru generațiile viitoare.

Cum putem contribui?
-Sortarea corectă: Aruncăm cu toții, de la mic la mare, deșeurile din sticlă doar în containerele de culoare verde sau clopotele verzi amplasate la platformele comune de stocare a deșeurilor. Acolo unde nu avem containere pentru deșeuri reciclabile, sticla va fi colectată în pungi de culoare verde, care, mai apoi, vor fi aruncate în containerele zincate.
Important. Pentru a scăpa de sticla industrială, geam, parbriz, oglindă, trebuie să contactați operatorii autorizați care colectează acest tip de deșeu.
-Implicarea copiilor: Învățați copiii cum să sorteze corect deșeurile din sticlă. Explicați-le importanța acestui gest și impactul pozitiv pe care îl au asupra mediului.

Adoptați o abordare activă în educarea copiilor despre sortare și reciclare. Implicați-i în procesul de colectare și aruncare a deșeurilor din sticlă, explicându-le importanța gestului lor. Prin această inițiativă, nu numai că vom contribui la protejarea mediului, ci vom forma și generații care să aprecieze și să îngrijească orașul nostru.