Î.M. REGIA „AUTOSALUBRITATE” A REPARAT ȘI REPARTIZAT ÎN LUNA FEBRUARIE 82 DE CONTAINERE

Primăria Municipiului Chișinău, prin Î.M. Regia „Autosalubritate”, continuă să aibă grijă ca locuitorii Capitalei să poată arunca deșeurile în containere bine îngrijite.

Astfel, pe parcursul lunii februarie curent, muncitorii operatorului municipal de salubrizare au repartizat la platformele de stocare a deșeurilor din oraș 68 de containere, care au fost reparate, vopsite, spălate și dezinfectate.

Menționăm că, în medie, costurile lucrărilor de reparație a tomberoanelor se ridică până la 1.400 de lei.

De asemenea, pe parcursul lunii trecute, angajații Întreprinderii Municipale au instalat la platformele comune și 14 de containere noi, înlocuindu-le, astfel, pe cele vechi și care nu au mai putut fi reparate.

Potrivit datelor actualizare, în anul 2024, operatorul municipal de salubrizare a repartizat la platformele de stocare a deșeurilor din Capitală 142 de containere reparate, spălate, vopsite și dezinfectate, precum și alte 14 containere noi.

Amintim că, în cadrul campaniei „Curățenia generală de primăvară” din municipiul Chișinău, care se va desfășura în perioada 4 martie – 3 mai 2024, Întreprinderea urmează să curețe și să dezinfecteze containerele amplasate la platformele comune de stocare a deșeurilor din raza orașului.

Î.M. Regia „Autosalubritate” deservește peste 10.400 de containere amplasate la platformele de stocare a deșeurilor, dintre care: circa 4.000 cu capacitatea de 0,75 m3 și aproximativ 6.400 – cu capacitatea de 1,1 m3 (cele de tip european), precum și aproape 1.500 de containere pentru deșeuri reciclabile, de culoare verde, galbenă și albastră.