Î.M. REGIA „AUTOSALUBRITATE” A FĂCUT MAI MULȚI PAȘI REALI SPRE MODERNIZARE ȘI DEZVOLTARE

Î.M. „Regia Autosalubritate” implementează în continuare Programul de Investiții în municipiul Chișinău, cu participarea finanțării de 9 milioane de Euro din împrumutul Băncii Europene pentru Reconstrucție şi Dezvoltare, sub garanția Primăriei Municipiului Chișinău.

Astfel, până în prezent, operatorul municipal de salubrizare a valorificat 1,7 mln EURO și a înregistrat următoarele rezultate:


-semnarea contractului cu privire la achiziționarea a 30 de autospeciale pentru colectarea și transportarea deșeurilor cu încărcare prin spate;
-livrarea integrală a lotului de 3.000 de containere tip european de colectare a deșeurilor municipale;


-elaborarea metodologia de calcul a tarifelor pentru serviciile de gestionare a deșeurilor;
-livrarea de către furnizor și acceptate 8 cap tractoare și 8 semiremorci pentru transportarea deșeurilor de model GT GROUP, precum și 6 autospeciale cu încărcare laterală de model ATRIKOD pe șasiu de MAN;
-semnarea contractului cu Compania „ABS”, care va asigura reciclarea deșeurilor colectate din oraș pentru următorii 5 ani.

De asemenea, în proces de evaluare se află ofertele înaintate în urma licitației privind construcția stației noi de transfer a deșeurilor cu o linie nouă de sortare și reciclare a depozitului de la Ciocana și ofertele privind achiziția serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor.

Totodată, în proces de finalizare se află și procedura de elaborare și consultare a specificațiilor tehnice pentru modernizarea depozitului de colectare a deșeurilor din comuna Țînțăreni.

Alte informații suplimentare despre misiunea, sarcinile și activitatea Î.M. Regia „Autosalubritate” puteți găsi, accesând https://proiecte.chisinau.md/ro/d-52-gestionarea-deseurilor