CUM COLECTĂM SEPARAT HÂRTIA ȘI CARTONUL?

Hârtia și cartonul, trebuie colectate separat de celelalte deșeuri pe care le generăm zi de zi.
Acestea trebuie depozitate în containerul de culoare albastră, iar la platformele modulare să fie aruncate în ferestruica cu inscripția DEȘEURI RECICLABILE.
Înainte de a introduce hârtia sau cartonul în container, trebuie să le pregătiți într-un mod care să ocupe cât mai puțin volum. Acest lucru se poate face prin pliere, turtire sau strivire. Astfel, veți putea colecta mai mult material în tomberon, ceea ce va face reciclarea mai eficientă și mai ușoară.
De asemenea, se recomandă ca hârtia și cartonul să fie curățate înainte de a fi depozitate pentru a reduce contaminarea cu alte materiale. Este important să se evite contaminarea hârtiei și a cartonului cu alimente sau uleiuri. Acest lucru poate face mai dificilă reciclarea și poate reduce calitatea materialelor reciclate.
În plus, este recomandat să folosiți în mod responsabil hârtia și cartonul, în scopul de a reduce cantitatea de deșeuri generate.
De exemplu, se recomandă să evitați imprimarea documentelor care nu sunt necesare și să utilizați hârtia și cartonul cât mai eficient posibil.


Dacă ați început să sortați deșeurile pe care le generați, Vă rugăm să nu Vă opriți!
Și asta pentru că, doar împreună putem contribui la un oraș curat, bine amenajat și un mediu protejat!