7 AUTOSPECIALE NOI, MODEL EFE PE ȘASIU RENAULT, AU AJUNS ÎN PARCAREA Î.M. REGIA „AUTOSALUBRITATE”

Primele 7 autospeciale, model EFE pe șasiu RENAULT, din cele 30 achiziționate de către Î.M. Regia „Autosalubritate” în cadrul Proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”, au ajuns astăzi în parcarea operatorului municipal de salubrizare. 

Autospecialele, cu încărcare din spate a containerelor și cu capacități diferite de transportare a deșeurilor (13 – 16 m3), sunt echipate cu tehnologii moderne, inclusiv pentru compactarea deșeurilor, ceea ce le face mai eficiente și mai economice, contribuind, astfel, la reducerea timpului și costurilor operaționale. 

În continuare, echipa noastră de șoferi și personal specializat urmează să fie instruit în mod corespunzător pentru a utiliza aceste unități de transport sigur și eficient.

De altfel, grație celor 30 de autospeciale noi, Întreprinderea Municipală își va îmbunătăți și mai mult capacitățile de a face față atât cerințelor în continuă schimbare ale sectorului de gestionare a deșeurilor, cât și pentru a oferi servicii de calitate clienților săi. Și toate acestea, cu scopul de a îmbunătăți și perfecționa serviciile de evacuare, transportare, sortare și reciclare a deșeurilor din Chișinău și de a proteja mediul înconjurător, inclusiv prin reducerea emisiilor de CO2.

Menționăm că, zilele următoare, la Chișinău urmează să ajungă alte câteva autospeciale, achiziționate de către Î.M. Regia „Autosalubritate” de la compania Grădinariu Import Export S.R.L România, întreg lotul, urmând a fi livrat până la sfârșitul lunii noiembrie curent. 

Achiziția celor 30 de autospeciale, care este și cea mai mare din istoria Republicii Moldova, face parte din cadrul proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”, finanțat de către Primăria municipiului Chișinău și investitorii internaționali BEI, BERD și E5P.