TRADIȚIONAL DE REVELION CHIȘINĂUIENII, AU GENERAT MAI MULTE DEȘEURI DECÂT ÎN ZILELE OBIȘNUITE

În zilele de 30-31 decembrie și 1 ianuarie locuitorii capitalei au generat deșeuri cât aproape în cinci zile obișnuite. Astfel, pe parcursul acestor trei zile muncitorii Î.M. Regia „Autosalubritate”, au avut un volum enorm sau chiar dublu de muncă, evacuând în total cca 15300 metri cubi deșeuri, de la platformele comune și camerele de stocare a deșeurile din scările blocurilor locative, din municipiul Chișinău.

        
În zilele de 30-31 decembrie, de la platformele de stocare a deșeurilor au fost evacuate și transportate la stația de transbordare pentru a fi sortate cca 12310 metri cubi deșeuri, cu aproape 5510 metri cubi mai mult decât în zilele obișnuite. Duminică, 1 ianuarie au fost evacuate 2955 metri cubi cu 1160 metri cubi mai mult.
În zilele de sărbătoare (30-31 decembrie, 1 ianuarie) au fost prezenți pe linie 94 de soferi și 163 de hamali, care în total au efectuat 363 de curse, pentru a reuși la timp evacuarea deșeurilor generate de locuitorii capitalei.
Menționăm că în zilele obișnuite, pe zi sunt efectuate în medie 145 de curse, fiind evacuate din oraș circa 5000 m3 deșeuri.


Totodată, Î.M. Regia „ Autosalubritate” îndeamnă locuitorii capitalei să arunce deșeurile pe care le generează în containerele de la platformele comune, nu lângă și să țină cont de regulile de sortare a deșeurilor, deoarece doar împreună putem contribui la un oraș curat bine amenajat și un mediu protejat!