Notă Informativă privind executarea lucrărilor de la poligonul din comuna Țînțăreni

La poligonul de depozitare a deșeurilor din comuna Țînțăreni sunt realizate următoarele masuri și  lucrări.

  • Întreținerea Stației de tratare a levigatului a fost pusă în funcțiune la 27.11.2020.
    Stația funcționează în regim normal, fără întreruperi 24/24. Întreținerea este asigurată în strictă conformitate cu cerințele tehnologice, în mediu pe zi se prelucreaza 70 m* filtrat. Lucrările de depozitare a deșeurilor se execută corespunzator tehnologiei de proiect al poligonului. Deșeurile transportate la poligon sunt descărcate la rampă, de unde cu compactorul și buldozerele sunt aplanate pe teren si compactate.
  • Executarea lucrărilor de consolidare a barajului  (digului)  poligonului
    Lucrările de consolidare a digului au fost inițiate in noiembrie 2020, actualmente în proces de finalizare se află I fază a lucrărilor de consolidare a digului. Astfel , au fost betonate sonde și instalați 50 piloni de stabilizare, amenajat drumul temporar pe dig , platforma de intoarcere a transportului.
  • Evacuarea deșeurilor din satul Țînțăreni
    Lucrările de transportare a deșeurilor din com. Țînțăreni se efectuează începând cu 2017. Deșeurile se evacuează săptămînal, în ziua de sâmbăta, conform graficului stabilit: o dată din satul vechi și o data din satul nou. De la începutul anului curent au fost indeplinite 25 de curse pentru evacuarea deșeurilor solide si 13 curse pentru evacuarea deșeurilor lichide.