MAIDANEZI AGRESIVI IN SECTORUL RÂȘCANI AL CAPITALEI

Urmare a sesizării din partea unui grup de locuitori din sectorul Râșcani al Capitalei, care solicită să se intervină pentru a captura maidanezii agresivi Î.M. Regia „Autosalubritate” vine cu următoarele precizări:

Î.M. Regia „Autosalubritate” nu posedă pârghii, pentru a se implica în capturarea câinilor comunitari. Capturarea maidanezilor, a fost exclusă din competența instituției încă în anul 2019, odată cu aprobarea Regulamentului Secției control și protecție a animalelor.

Potrivit, prevederilor acestui document Î.M. Regia „Autosalubritate” nu are dreptul să captureze câini comunitari fără un mandat eliberat de Secția control și protecție a animalelor. Acest drept îl deține doar Secția de control și protecție a animalelor din cadrul Direcției Generale locativ-comunale și amenajare.

În aceste circumstanțe Regia „Autosalubritate” nu mai poate recepționa sesizările din partea cetățenilor, legate de capturarea câinilor maidanezi, o poate face doar Secția control și protecție a animalelor, care decide dacă plângerea merită a fi examinată, iar câinii să fie capturați.

Regretăm incidentele nefericite și invităm locuitorii Capitalei, care au devenit victime ale câinilor agresivi, să solicite intervenția specialiștilor din cadrul Secției control și protecție a animalelor a DGLCA, la numărul de telefon 022 997 777.