În Vizită la Țînțăreni

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, echipa din cadrul primăriei Chişinău şi şefii întreprinderilor municipale de profil, a întreprins astăzi o vizită de lucru la Poligonul municipal de deşeuri de la Ţînţăreni, Stația de tratare a levigatului, dar şi în localitate – unde se realizeaza o serie de proiecte.

Pe parcursul anului trecut pentru Poligonul de deşeuri de la Ţînţăreni, Stația de tratare a levigatului şi dezvoltarea infrastructurii localității, Chișinăul a investit circa 70 de milioane de lei.

Din această sumă au fost transferați către Țînțăreni, 1️3 milioane de lei.

De asemenea, a fost iniţiată reparația unor străzi, construcția stadioanelor multifuncţionale, terenurilor de joacă, la școală s-a intervenit cu mai multe lucrări şi s-a convenit să fie evacuate constant deșeurile din localitate.

O serie de lucrari  s-au desfasurat şi la Poligonul de acumulare a deșeurilor. A fost procurat un compactor nou.

Staţia de tratare a levigatului este acum una modernă, cum nu sunt în multe alte țări. Aceasta a fost construită pe parcursul anului trecut și a fost dată în exploatare.

În aceea zonă a fost construit un drum de acces, in prezent sunt în curs de desfăşurare a lucrărilor de consolidare a unui dig de protecţie. Lucrările care sunt efectuate în prezent la Poligonul de la Ţînţăreni corespund normelor internaţionale şi europene.