412 CONTAINERE NOI AU FOST REPARTIZATE ÎN CAPITALĂ

De la începutul anului, operatorul municipal de salubrizare din Municipiul Chișinău a instalat 412 containere noi la platformele comune de stocare a deșeurilor. Acestea au fost achiziționate în cadrul proiectului „Deșeuri Solide Chișinău” și fac parte dintr-un lot de 3000 de containere cumpărate de la o companie cehă, câștigătoarea licitației organizate de BERD.


Containerele au fost distribuite cu ajutorul unei autospeciale dotate cu o mini macara, iar pentru accelerarea procesului a fost angajat un agent economic. Zilnic, 24 de containere noi sunt repartizate la platformele comune de stocare a deșeurilor din fiecare sector al capitalei.
Un aspect important de menționat este că aceste containere sunt fabricate dintr-un material mai rezistent decât cele vechi, ceea ce le face mult mai durabile și mai rezistente la intemperii.
Până în prezent, au fost livrate în total 2381 de containere noi, zincate, gata asamblate din cele 3000 achiziționate de Î.M. Regia „Autosalubritate”.


Î. M. Regia „Autosalubritate” asigură gestionarea a 10295 de containere pentru stocarea deșeurilor mixte și 1487 tomberoane pentru sortarea deșeurilor reciclabile la sursă.
Proiectul „Deșeuri Solide Chișinău” este finanțat de Primăria Chișinău, BERD, E5P și BEI.